Visokoučinkovito sušenje za elektroničku opremu

Montmorillonite Clina desiccant i silika gel desikant je visoko efikasan za sve vrste elektroničkih uređaja i instrumenata za sprečavanje vlage.

Detalji o proizvodu


Visoko efikasno sušilo za instrumente za elektroničku opremu


Elektronski transformatori unutrašnjeg napajanja i druge komponente rane (kao što su namotaj otpornik, potenciometar, induktivni svitak, pokretni mjerač kalupa, itd.) Sa dielektričnom čvrstoćom, često padajući zbog utjecaja vlage, kvara, curenja, plijesni i prekida , prouzrokuje kvar na opremi. Stoga, elektronski instrument treba da održava efikasne mjere protiv vlage i uklanjanja vlage.
Prije svega, elektronički instrument skladištenje, izbor relativno suho pakiranje, mjesto za pohranu dobre ventilacije. Unutar pakovanja preciznih instrumenata, silikonski ili montmorilonitni desikant treba biti postavljen da apsorbuje vlagu. Trebalo bi redovno provjeravati da li je sušilo suho Montmorilonit sušilo za aglomeraciju, vlagu treba zamijeniti). U drvenom kućištu instrumenta takođe treba da se stavi vrećica za sušenje.


pcb

121


Mobilni telefon je izuzetno osjetljiv na vlažnu okolinu. Prije svega, elektronske komponente unutar, vlažnost će polako korodirati mobitel matične ploče, što je rezultiralo u mobilni telefon nije uključen otpad. Drugo, ekran osetljiv na dodir u vlažnom okruženju lako kao što je ekran loša voda, ekran će biti izobličen vlažnim vazduhom. Za ekran, vlažnost će uticati na normalan rad ploče, oštetiti funkciju ekrana i vijek trajanja. Stavite sredstvo za sušenje u paketu da biste koristili metodu fizičke apsorpcije vlage, smanjili vlagu u vazduhu, kako se ne bi brinuli o ekranu.

phone screen


Specifikacija desikanta:

Silikagel desikant je vrsta bezbojnih ili prozirnih ili prozirnih silikatnih zrna (poznat i kao silika), što je vrsta kristala koji ne mogu priuštiti hemijskoj reakciji, postoje unutrašnje pore kristala vrlo je vrlo očita struktura, vuna stoma koja može apsorbirati vlagu, i kroz svoju fizičku privlačnost i zadržati vlagu. Čak i ako je sredstvo za sušenje potpuno uronjeno u vodu, ono se neće omekšati ili rastopiti. To su netoksične, neukusne, ne-korozivne karakteristike koje ne zagađuju okolinu, tako da mogu biti u direktnom kontaktu sa bilo kojim predmetom.

 

Montmorilonit Sušilo od gline je prirodni porozni adsorbent. Iskopana glina aktivira se kao sredstvo za sušenje pažljivim sušenjem. Ova glina će se uspješno regenerirati za ponovnu upotrebu na vrlo niskim temperaturama bez značajnog pogoršanja ili bubrenja. Međutim, ovo svojstvo uzrokuje da glina lako odustane od vlage natrag u posudu kako temperature rastu. Glina je jeftina i efikasna u granicama normalne temperature i relativne vlažnosti (Tabela 1). Neke varijacije u performansama mogu se videti zbog njenog izvora kao prirodnog materijala.


Apsorpcija vlage silikagela

Montmorilonit apsorpcija vlage

25 , RH = 20 %% 10%
25 RH , RH = 50 %% 20%
25 , RH = 90 %% 32%

25 RH, RH = 20%, 11%

25 RH, RH = 40%, 18%

25 , RH = 90%, 30%Upotreba :
1. Sušač za silikagel / Montmorillonite Clay stavite u vrećicu (kutiju) za pakiranje zajedno s proizvodom, a zatim zapečatite kako bi desikant bolje zaštitio proizvod.
2. Količina upotrebe se može odrediti za različite proizvode, prostor za pakovanje, uslove skladištenja (kao što su temperatura i vlažnost) i gustoću materijala za pakovanje. Preporučuje se da svaki kubični metar prostora za pakovanje ne bude manji od 1500 grama desikanta silikagela / montmorilonita.
3, silika gel desikant / montmorilonit desikant nije toksičan, ali nije jestiv.


4


mineral clay desiccant


Hot Tags: Visoko učinkovito sušenje sušilo za elektroničku opremu instrument, proizvođači, tvornica, veleprodaja, niska cijena, u Kini

Srodni proizvodi

Istraga