Деоксидатор за апсорпцију кисеоника за складиштење хране

Деоксидатор за апсорпцију кисеоника за складиштење хране

Деоксидатор кисеоничног апсорбера за храну за храну Дефиниција квашења хране Кварење хране значи квар под дејством микроорганизама, укључујући разне ензимске и не-ензимске промене и инклузију загађења састава хране и сензорних особина, тако да губитак боје, ...

Detalji o proizvodu


Деоксидатор за апсорпцију кисеоника за складиштење хране


Дефиниција кварења хране

Погоршање хране подразумева квар под дејством микроорганизама , укључујући разне ензимске и не-ензимске промене и инклузију загађења састава хране и сензорних особина, тако да се изгуби боја, арома и квалитет укуса оригиналне хране. И вредност хране ће се смањити или потпуно изгубити. Погоршана храна не само да ће променити његов изглед и исхрану, већ ће садржати и одговарајуће токсине. Јело покварене хране није добро за људско тело.


201805281147484288503_ 副本 .јпг 

 

Главни разлог пропадања хране

1. Микроорганизми. Микроорганизми постоје свуда у окружењу. Храна је лако контаминирана микроорганизмима у процесу производње, прераде, транспорта, складиштења и продаје. Све док је температура исправна са кисеоником, микроба ће расти и репродуковати, разграјивати хранљиве материје хране за своје потребе. У овом тренутку, протеин хране је уништен, а храна емитује лош мирис и кисели укус, губи изворну жилавост и еластичност, уз промену боје.

2. Активност ензима. У храни постоји много ензима. Због дејства ензима, храњиви састојци хране су подељени на многе ниже производе.

3. Реакција оксидације. Липиди се лако оксидирају. Због велике количине незасићених масних киселина у липидима, оксидирају их кисеоником с низом хемијских реакција, што доводи до погоршања укуса хране. Истовремено, оксидација може довести до губитка витамина А и Ц, а нестабилна супстанце пигмента хране утичу на кисеоник, тако да се промена боје затамне. На пример, маст меса се мења од беле до жуте боје.

 

Превентивне мере за квар хране

Заштита ниске температуре, очување вакуума, грејање на високим температурама, заптивање, солни балон итд., Све ово

чување може ограничити репродукцију бактерија. Хладне температуре смањују способност бактерија да се креће, док топлота и вакум задржавају бактерије од преживљавања.

 

Амбалажа за деоксигенацију значи технологију паковања која средства за деоксидацију, која могу реаговати са кисеоником, запечаћени су у запечаћеном амбалажи за паковање како би се уклонио кисеоник из амбалаже. Под условом ниске концентрације кисеоника или чак без готово кисеоника, раст микроорганизама и оксидација хране су инхибирани, стога задржавајући храну дуже време.

 

201805281147484288503.јпг 

 

Дезоксидатор кисеоничног апсорбера се назива и слободним апсорбером кисеоника, слободним уклањањем кисеоника и тако даље. То је супстанца која може да апсорбује кисеоник. Када је храна заптивена у амбалажи, истовремено ставите оксидациону супстанцу у паковање, уклоните слободни кисеоник и растворени кисеоник у амбалажи за паковање, и спречите плеснију и покварену храну због оксидације. Деоксидатор може ефикасно да инхибира погоршање квалитета садржаја, али и одржава изворну боју, мирис и укус хране, спречава и контролише раст штеточина и бактерија и одржава хранљиве састојке. Стога, начин коришћења деоксидизатора за одржавање свеже хране је начин очувања амбалаже са одличним квалитетом, добрим ефектом, удобношћу и сигурношћу.


201805281313242822854.јпг 

 

Као нови материјал за очување хране, Деокидизер за апсорпцију кисика може апсорбовати кисеоник у посуди и задржати храну у анаеробном стању. Међутим, сировина деоксидизера мора имати стабилну реакцију, без чудног укуса и стварања штетног гаса. Последњих година, развојем прехрамбене индустрије и побољшањем амбалажног материјала, деоксидизатор је све више пажње посвећен и примјењен све више и више у целом свету.


201805281056225264498.јпг


Hot Tags: кисеоник апсорбер деоксидизер за складиштење хране, произвођачи, фабрика, велепродаја, ниска цена, направљена у Кини

Srodni proizvodi

Istraga