Деоксидационо дејство
- May 28, 2018 -

Док људи развијају производњу хране и прераду хране, очување хране се високо посматра. У циљу постизања анти-корозије и очувања хране, као и продужења рока трајања и трајања хране, људи су усвојили различите технологије очувања, као што су хлађење и зрачење. Међутим, најприкладнија и економична технологија је употреба деоксидизера и других метода.


Деоксидизатори су адитиви који апсорбују кисеоник и успоравају оксидацију хране. Деоксидатор може ефикасно инхибирати раст калупа и аеробних бактерија, продужити животни век храни, а такође може играти добру улогу у спречавању затезања уља, спречавања смрзавања меса од оксидације и спречавања губитка витамина у намирницама.


Деоксидатор се може посебно користити у печењу хране како би се спречила плесни у колачима. Користи се за спречавање оксидације миоглобина приликом чувања свежег меса ради постизања функције кисеоника и заштите боје. Такође има ефекат инхибиције оксидације масти и спречавања раста плесни у куваним месним производима. У амбалажи за чај, како би се спречило чађање, промена боје и оксидација витамина, тако да ако је влага отпорна, затамњена, заједно са деоксигенизованом амбалажом, а затим се чува на ниској температури годину дана, држава; Деоксидациона амбалажа се користи у чврстим напитцима како би се уклонио кисеоник у млечним структурама и спречио стални укус или други мириси који се јављају кроз баланс плина; Технологија паковања деоксидације се користи у пуњеним хранама прженим као главни поступак за уклањање пуњене хране. Кисеоник у спужвастој структури спречава оксидацију уља и масти; након деоксигенације у прехрамбеној храни за уклањање кисеоника, може спречити инфестацију инсеката и плесни; употреба у кикирикију, орахе, сусам може спречити губитак масти; у суво воће и поврће или у праху, може спречити дегенерацију витамина и промену боје.