Методе испитивања апсорпционе киселине за храну
- Oct 11, 2018 -

Развој киселог апсорбера.

Раније у 20. веку, бројни хемикалије су уграђени у прехрамбене производе за апсорбовање резидуалног кисеоника, укључујући аскорбинску киселину и глукозу оксидазу / каталазу (Броди и сар., 2001). Током шестогодишњег диониона, калцијум-хидроксид, активни угљен и вода су уграђени у систем и кориштени у Јапану за чишћење кисикових својстава која је такође била патентирана (Блоцх 1965). До седамдесетих година прошлог века, почела је да се широко примењује пластична амбалажа која варира у пропустљивости кисеоника. Забринутост око оксидације резидуалним кисеоником, а такође и кисеоником који се преноси кроз материјал за паковање, доводи до развоја хемијских средстава за уклањање кисеоника коришћењем пакета или врећа унутар паковања, у којем су се појавиле нове категорије паковања под називом активно паковање, укључујући апсорбери кисеоника.


Зашто храна треба да користи апсорбер кисеоника?

Апсорбери кисеоника апсорбују кисеоник и ефикасно смањују аеробно окружење на 0% кисеоника. Због тога аеробне бактерије и гљиве нису у могућности да расте у овој средини. Потом кесе за адсорбцију кисеоника могу заштитити паковану храну и друге производе од кварења, пораста калупа, промене боје, губитка нутритивних вриједности и губитка квалитета уклањањем остатка кисеоника унутар амбалаже (испод испод .01%). Компоненте апсорбера за кисеоник варирају знатно у зависности од тога за шта се користи. Већина ефеката адсорпције, додатака гвожђа у праху, натријума и активног угља (угљеника) итд. У међувремену, садржај је безбедно садржан у пакету и не контаминира храну.

Кисеоник и влага су два најважнија елемента за вођење хране у влажном, плесном и раскошном стању. Наша фабрика - Хонгда имају посебан тип адсорбента са двоструким функцијама које не само да могу извадити кисеоник, већ и апсорбирати влагу из запечаћених производа паковања.


Како мерити кисеоник у контејнеру производа?

Кисеоник у контејнеру (мЛ) = (Запремина ваздуха контејнера (мл) - тежина производа (г) / специфична тежина) * 0,21

Модели и адсорпција кисеоника

20цц

Адсорпција 100 ~ 160мл

30цц

Адсорпција150 ~ 240мл

50цц

Адсорпција250 ~ 400мл

100цц

Адсорпција500 ~ 800мл

200цц

Адсорпција 800 ~ 1200млКако тестирати адсорпциони капацитет апсорбера кисика?


За вас постоје две методе тестирања.


oxygen absorber used for foods.jpg

Testing Steps.jpg