Калцијум хлорид десикант
- May 28, 2018 -


Дезикант калцијум хлорида је врста високо ефикасног адсорпционог материјала. Главне компоненте су калцијум хлорид и желатински скроб. Хемијски реагујуће молекуле воде са калцијум хлоридом хемијски апсорбују влагу из околине и претвара га у гел, што постиже адсорпциони ефекат, чиме се потпуно елиминише било каква могућност цурења. Заједнички силика гел десикант може да апсорбује само 10% -27% сопствене тежине, док калцијум хлоридни сушници могу досећи 300%. Стопа апсорпције влаге је 8-15 пута већа од обичних сушара.


Након апсорпције влаге, она не испарава. Након што обични десикант апсорбује влагу, када дође до високе температуре, водена пара ће испарити и поново ући у ваздух, јер калцијум-хлоридни сушник може растопити водену паро и калцијум-хлорид у гел и није лако испарити.


Може се користити на температури околине од -5 ° Ц до 90 ° Ц. Дезикант калцијум хлорида је активан састојак са добром стабилношћу. Тешко је реаговати са другим супстанцама осим воде и може се користити у скоро свим морским окружењима.