Силикатни гел десикант
- May 28, 2018 -


То је високо активни адсорбентни материјал. Главна компонента је силицијум, који је високо активни адсорбентни материјал. Обично се производи реакцијом натријум-силиката и сумпорне киселине, након чега следи низ поступака након третмана као што су старење и кисели мехурићи. Силицијум је аморфни материјал, његов облик је провидан и нерегуларан сферичан, његова хемијска формула је мСиО2. нХ2О.


Хемијски састав и физичка структура силика гела утврђују да има много других сличних материјала који је тешко замијенити: високе перформансе адсорпције, добру термичку стабилност, хемијску стабилност и високу механичку чврстоћу. Унутрашњост десикантног силика гела је врло фина поре мрежа структура, ове поре могу абсорбирати влагу и задржати воду кроз своју физичку атрактивност. Широко се користи за сушење ваздухопловних компоненти, рачунарских уређаја, електронских производа и коже. Производи, фармацеутски производи, прехрамбена индустрија и друге индустрије сувише влаге. Чак и ако је десикант силика гела у потпуности потопљен у воду, неће омекшати нити утапати. То је нетоксично, без мириса, без корозивног и без загађивања, тако да може бити у директном контакту са било којим предметом.


Најприкладнија атмосферска апсорпција влаге за десикант на силика гелу је собна температура (20 ~ 32 ° Ц) и висока температура (60 ~ 90 ° Ц), што може смањити релативну влажност околине на 40%, па је опсег примјене веома обиман.